Πατήστε εδω
για να δείτε
της επόμενες
εκδηλώσεις

Εγγραφή Μέλους
Στειλτε μας τις
εισηγήσεις σας
Αρχική Σελίδα / Ιστορικό
Print this page
 

Ιστορικό

 

Το σωματείο Δρομέων Κύπρου "Περικλής Δημητρίου" ιδρύθηκε το 1987 από ερασιτέχνες δρομείς, λάτρεις του αθλητισμού, στη Λευκωσία. Πήρε το όνομα του από τον αείμνηστο μαραθωνοδρόμο Περικλή Δημητρίου ο οποίος υπήρξε ένας αγνός, ιδεαλιστής αθλητής, φιλάνθρωπος και υπόδειγμα συμπεριφοράς και αρχών.

Το σωματείο ιδρύθηκε με σκοπό να συνενώσει όλους τους ερασιτέχνες δρομείς και να προωθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μελών του, τις ανησυχίες τους και τις επιδιώξεις τους. Γενικότερα επιδιώκει την προώθηση του τρεξίματος σαν μέσο άθλησης, υγείας και καλής φυσικής κατάστασης, ενώ παράλληλα επιδιώκει τη διάδοση του αθλητισμού γενικότερα.

Ειδικότεροι σκοποί είναι η κοινωνικοποίηση του αθλητισμού με την προώθηση του αθλητισμού για όλους και με τη χρησιμοποίηση του αθλητισμού για φιλανθρωπικούς και εθνικούς σκοπούς. Το σωματείο "Περικλής Δημητρίου" έχει εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη σαν το πρώτο Σωματείο με αθλητικές, φιλανθρωπικές και Εθνικές δραστηριότητες.

Τα μέσα που χρησιμοποιεί το σωματείο για την προώθηση των σκοπών του είναι:

Α. Η οργάνωση αγώνων δρόμου και αθλητικών δραστηριοτήτων χωρίς συναγωνισμό με πλατειά συμμετοχή.
Β. Η οργάνωση σεμιναρίων και προπονητικών κάμπινγκ για ενημέρωση, επιμόρφωση και πληροφόρηση.
Γ. Η διοργάνωση εκδρομών, χορών, συνεστιάσεων κλπ για ψυχαγωγία και αλληλογνωριμία μεταξύ των μελών του.
Δ. Η συμμετοχή και η ενθάρρυνση για συμμετοχή σε δραστηριότητα άλλων οργανώσεων που συνάδουν με τους σκοπούς του σωματείου.
Ε. Η συνεργασία με τις αθλητικές αρχές του τόπου και άλλες αρμόδιες αρχές.

Μέλη μπορούν να γίνου όσοι το επιθυμούν και ασπάζονται τους σκοπούς και τις αρχές του Σωματείου, ανεξάρτητα από ηλικία, κοινωνική θέση, μόρφωση, πολιτικές ή κομματικές προτιμήσεις.

 

 

 

 

 
 
 
   
   
       
               
 
Designed & Developed by NETinfo Plc